Contact us

Mijn winkelmandje
0,00
Blog

3 tips om je cadeautjes op een duurzame en leuke manier in te pakken met kerst

De kerstinkopen komen eraan en dat betekent het scoren van een grote hoeveelheid inpakpapier voor de feestdagen. Kerstmannen, rendieren, huisjes, je kunt het zo gek niet bedenken of het design is te verkrijgen. Inpakpapier is echt een luxeproduct. We willen allemaal dat het cadeautje er mooi uitziet met de feestdagen en steken er veel tijd in. Maar zodra het moment daar is, wordt het papier gewoon weggegooid. En dat is zonde! Daarom geef ik in deze blog 3 alternatieven om een cadeautje op een duurzame en mooie manier in te (laten) pakken. Lees je mee?

Optie 1: Krantenpapier of tijdschriften

Jaarlijks worden er 4 miljard bomen gekapt voor papier. Een groot deel daarvan is papier dat wordt gebruikt voor drukwerk zoals kranten en tijdschriften. Na het lezen gooien we deze bladen of kranten meestal weg, terwijl we ze eigenlijk nog goed kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het tijdschrift Flow. Vaak staat dit blad vol prachtige printjes. Super leuk om te hergebruiken en je cadeautjes mee in te pakken. Zeker weten dat je zus, moeder, oma, tante of vriendin hier heel blij van wordt!

Optie 2: Sjaaltjes of doekjes

Ben jij iemand die graag doekjes en sjaaltjes verzameld? Dan heb je er waarschijnlijk ook een heleboel in huis liggen die je niet meer draagt. Super zonde om ze te laten verstoffen! In plaats van ze naar een kringloop of goede doelen stichting te brengen, kun je ze ook hergebruiken om cadeautjes in te pakken voor de feestdagen. Niet alleen krijgt diegene dan een leuk cadeautje, maar ze krijgt er ook een tof sjaaltje bij. Daarnaast kan het ook weer hergebruikt worden voor de volgende. Keep it going!

Optie 3: Groeipapier

De allerleukste optie die er tussen zit: groeipapier! Misschien heb je er al wel eens van gehoord? Groeipapier is geen papier – zoals de naam misschien doet vermoeden – maar gemaakt van zaden. Dit kan zowel zaad van tuinkruiden als van bloemen zijn. Nadat het cadeautje is uitgepakt kan dit ‘papier’ in het voorjaar buiten worden geplant of je plant het in een pot binnenshuis. Eventueel kun je het groeipapier ook in de grond steken om te composteren. Dit gebeurd zelfs al in 28 dagen. Je geeft dus eigenlijk twee cadeautjes: je gekochte cadeau en zaden voor bloemen of kruiden. En er is geen papier dat na één keer gebruiken in de vuilbak verdwijnt. Een win-win-win, dus!
Waar kan ik groeipapier kopen?
Bij Eco-Brands kun je groeipapier bestellen in verschillende maten: een rol van 2 meter op 60 cm (met bloemenzaad) en/of een rol van 2 meter op 30 cm (met bloemenzaad of tuinkruidenzaad). Zo kun je al je cadeautjes wikkelen in tuinkruiden of bloemenzaadjes. Geweldig toch?!

 

Heeft het kerstshoppen je al helemaal uitgeput en heb je geen zin om de cadeautjes zelf in te pakken? Dan pakken wij ze graag voor je in! Super handig want je cadeautjes komen ingepakt aan, heel erg leuk en het bespaart een hoop tijd. 😉

P.S. Bij Eco-Brands shop je ook leuke, mooie en duurzame kerstcadeautjes aan verschillende prijzen. Ontdek ze hier!

Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping