Contact us

My Cart
0,00
Blog

Eco-Brand in the spotlight: Anne Drake

Annes verhaal is behoorlijk atypisch. Anne is de vrouw die achter de geweldige Do It Yourself en Zero Waste pakketten staat.
Waarom dit een Eco-Brand is dat niet mag missen op Eco-Brands, lees je hier.

 

“Het begon allemaal met plastic, véééél plastic”

Voor ze met ecologisch elan haar eigen zaak startte, werkte ze jarenlang samen met haar man Lode, voor een internationaal bedrijf dat plastic verpakkingen produceerde. Anne deed de boekhouding in het bedrijf en Lode was zaakvoerder.

 

“De tranen stonden in haar ogen”

Ze leefden hun leventje en genoten van de geneugten des levens. Eind 2013 zag Anne toevallig een reportage ‘Plastic Planet’, de naam zegt het zelf. Onze planeet is vervuild door plastic afval en we consumeren alsof er nog een stuk of zeven planeten als reserve klaar staan. De documentaire sloeg in als een bom. De tranen stonden in haar ogen.

Ze vroeg zich af: ‘Waar ben ik mee bezig?’ We zijn medeplichtig aan de oorzaak van grote milieu -en klimaatproblemen. Problemen die onze kinderen niet gaan kunnen oplossen. Ze voelde een sterke motivatie om haar levensstijl op een positieve manier te veranderen en duurzamer te gaan leven. Deze manier van leven heeft hun levensstijl voorgoed veranderd en sinds 2016 werken Anne en haar man ook niet meer in de kunststofverwerkende industrie.

Anne besloot na ‘Plastic Planet’ vooral voor eigen deur te keren en ging op zoek naar ecologische alternatieven om haar eigen doen en laten duurzamer én gezonder te maken. Haar zoektocht bracht haar vrijwel meteen bij de Zero Waste levensstijl waar ze meteen haar draai vond. De rest van het gezin kon de verandering wel smaken en steunden Anne in haar nieuwe aanpak. Nadat ze samen een aantal documentaires over de impact van single-use plastics en klimaatverandering hadden bekeken was iedereen overtuigd en was de basis voor een duurzame omslag gelegd.

 

“Ecologie op hoge hakken”

Anne wou wel duurzamer leven, maar dan wel zonder het leuke op te geven. Dat heeft een bijzonder positieve stempel op haar hele aanpak gedrukt en daarmee kwam dan ook de slogan ‘Ecologie op hoge hakken’. Het dekt de lading voor Anne.

Anne wou niet enkel plastic verpakkingen vermijden, ze wou ook de troep die ‘in’ sommige (of de meeste) verpakkingen zit niet meer. Ze amuseerde zich door zich te verdiepen in de DIY cosmetica, bestudeerde de werking van cosmetische grondstoffen en begon haar eigen recepten te brouwen. De goede recepten kwamen in haar notitieboekje, wat later de basis bleek van haar eerste boek Doe het zelf ! Ecologie op hoge hakken (2017).

De mensen uit haar omgeving vonden het super interessant wat ze allemaal deed zoals afval vermijden, weekplanningen maken, haar eigen verzorgings -en poetsproducten maken. We spreken hier over 2014, toen was dat duurzame allemaal nog heel nieuw voor de meeste mensen.

In 2015 besloot Lode het bedrijf te verlaten om zijn eigen redenen en dat was het moment dat Anne vond dat ze moest kiezen. Ofwel bleef ze werken in het bedrijf met alle financiële voordelen, ofwel moest ze springen en proberen van haar manier van leven een manier om ‘van te leven’ te maken.

En dat heeft ze gedaan en hoe !

Op 1 januari 2016 zat Anne zonder job en begon ze het manuscript van haar eerste boek te schrijven.

 

“Net zoals ik, ging Anne naar een loopbaancoach”

 

Anne ging ook naar een loopbaancoach en ontmoette daar Karen Van Winkel, een getalenteerde fotografe.

Karen had connecties in de uitgeverswereld en samen maakten ze een pitch die ze gingen voorstellen bij Standaard Uitgeverij (toen nog Manteau). Dankzij de fantastische foto’s van Karen kwamen de haalbare tips en recepten tot leven en vond het boek vlotjes zijn weg naar het grote publiek.

Het boek was een schot in de roos, de workshops die Anne gaf waren een groot succes en zo inspireerde ze zoveel mogelijk mensen om ook die duurzame switch te maken.

Twee jaar later kwam het tweede boek ‘Ecolifestyle. Aan de slag !’ (2019) als mooie aanvulling op het eerste boek dat vooral op Zero Waste gericht was. Het tweede boek gaat breder dan dat en heeft andere (vegan) recepten om lekker op te eten, gezonder te smeren en ecologischer te poetsen.

Als uithangbord van de boeken en van de gelijknamige website is ook ‘Anne Drake’ een soort van merk geworden. Dat was een voordeel toen in het voorjaar Corona uitbrak. Alle workshops moesten worden afgelast en daarom startte Anne een eco webshop met DIY grondstoffen voor natuurcosmetica, ecologisch poetsen en andere eco-lifestyle artikelen.

 

“De recepten zijn niet moeilijk, maar Anne geeft je toch dat extra vertrouwen door ook een video tutorial te voorzien.”

Ze bracht met de webshop de workshops bij de mensen d.m.v. de workshopboxen. Eco-Brands heeft een samenwerking met Anne en heeft de felbegeerde pakketten ook in het assortiment. De recepten zijn niet moeilijk, maar Anne geeft je toch dat extra vertrouwen door ook een video tutorial te voorzien bij elke workshop box. Zo wordt jouw DIY-project een gegarandeerd succes!

Ben je benieuwd naar de DIY workshop boxen van Anne, neem dan snel een kijkje op de webshop.

Verlanglijstje 0
Open het verlanglijstje Verder winkelen