Contact us

My Cart
0,00
Blog

Fan van Eco-Brands over cadeautjes

Dorien Bontenakel – een mama van 3 oogappeltjes – vertelt over haar ervaringen met cadeautjes. Want voor haar staan die extra centraal in de maanden november en december. Lees het in deze blog en ontdek haar tips, visie en haar favoriete cadeautoppers. 

Cadeautjes ?

December, pakjesmaand. Sinterklaas passeert en dan hopla! De kerstboom staat. Overal lichtjes, overal gezelligheid, overal… chocolade en speculaas, want de goedheilig man is al voldoende op leeftijd om niet meer met zoiets als zijn lijn bezig te zijn. Kortom, voor mij de gezelligste maand van het jaar. Of nee, maak daar twee maanden van. Onze kindjes zijn respectievelijk op 1 en 19 november geboren. Dat maakt dat onze feestmaand eigenlijk wordt verdubbeld. De kleurige stoffen vlaggetjes en het aroma van taart en snoep van november veranderen gewoon in lichtjes en dennengeur in december.

 

We vragen graag om het niet té gortig te maken.

Hoewel heerlijk, al die gezelligheid en dat gefeest, is het helaas ook een dure periode. Wat geef je drie kinderen, drie gelegenheden op rij? Geef je je over aan snelle cadeaus, rommel, kwantiteit over kwaliteit? En dan de grootouders ook nog! En meters, peters, tantes, nonkels, … De stortvloed aan cadeaus is soms niet te overzien. We vragen graag om het niet té gortig te maken. Een kledingbon, top! Duurzaam speelgoed, top! Maar een uitstapje en qualitytime met bovengenoemde lieverds, dat zijn de cadeaus die ik het liefste zie.

2020 is daarbovenop een extra moeilijk jaar. Verjaardagen worden niet gevierd. De Sint passeert alleen als je je kot goed verlucht en Kerstmis, het Offerfeest of Yom Kippur worden allemaal met onze kleine bubbel gevierd. Wat missen we onze familie, wat missen we ons contact. Toch is er plaats voor cadeautjes en liefde. Is het niet binnenshuis, dan wel aan de tuintafel, met een maskertje op, op anderhalve meter afstand.

Misschien is het dan nu wel eens het moment om te kijken naar wat duurzamere cadeaus. Speelgoed dat niet kapot is wanneer onze kleine bulldozer van een zoon er een keertje mee gooit. Spullen waarbij je geen schrik moet hebben voor wat die minimensjes allemaal binnenkrijgen omdat ze het niet kunnen laten om àlles in hun nietsontziende mondjes te steken. Gemaakt van hout, bioplastic of ander organisch materiaal. Mooi, ecologisch verantwoord en degelijk gerief.

 

Wie krijgt er nu niet graag een cadeautje waar je echt iets mee bent?

Maar zullen we dan ook verder kijken dan de kindjes? Wie krijgt er nu niet graag een cadeautje waar je echt iets mee bent? In plaats van het zoveelste flesje parfum, waarom eens geen DIY-pakket om zelf je shampoo of zeep mee te maken? Geen massaal geproduceerde scrub met schadelijke microplastics in – waar je het meestal niet eens van weet – maar een houten gezichtsreinigingsborstel waarmee je eenzelfde resultaat behaalt. Kleurige Food Huggers om je eten langer vers te houden, zodat je vershoudfolie verder en verder uit je huis kan bannen – of geef ineens een rolletje Compostella 4-in-1 folie mee, als je mama eens graag iets bakt? The sky is the limit. En moest mijn man dit lezen – die laatste tip schrijf ik met een geldige reden.

Kijk eens rond op Eco-Brands, kies een fijn cadeaupakket of stel er zelf eentje samen. Ga rondscrollen bij de Green Deals en wanneer je dan toch bezig bent, gooi meteen een rolletje inpakpapier in je winkelmandje. Gebruik ook de tape van Compostella, om het nóg ecologischer te maken. Zo pak je je duurzame cadeaus, duurzaam in. Valt het op dat ik het woord duurzaam graag gebruik? ‘Cuz it’s the next best thing! Plant nadien het papier waarin je je man een setje baardverzorging cadeau doet, in de tuin en binnen een halfjaar kan je de bomma nog gaan verrassen met een boeketje zelfgeproduceerde veldbloemen. Win-win if I ever heard one!

En zo… maken we van 2020 dan toch nog een jaar waarin we op z’n minst trots op onszelf kunnen zijn.

Verlanglijstje 0
Open het verlanglijstje Verder winkelen